Bescherm jezelf tegen de financiële gevolgen van diefstal in je woning

Schade door diefstal wordt meestal in je brandverzekering gedekt, maar wat als heel je inboedel gestolen wordt? Met een diefstalverzekering kan je jezelf beschermen tegen de financiële gevolgen.

Ontvang een offerte
 

 

Optionele waarborg van de brandverzekering

De diefstalverzekering is een extra waarborg die je aan je brandverzekering kan laten toevoegen. Daarmee ben je financieel beschermd tegen de schade aan je woning en inboedel door vandalisme of (een poging tot) diefstal. Onder inbraak verstaan de meeste brandverzekeringen inbraak door een geforceerde deur of via een ladder, het gebruik van valse, verloren of gestolen huissleutels, inbraak door iemand die onopgemerkt binnendringt door zich voor te doen als iemand anders of diefstal met geweld of na bedreiging. Vaak wordt diefstal van huisdieren, demonteerbare onderdelen van je woning, motorrijtuigen of aanhangwagens niet vergoed. Lees je polis dus goed na en vraag advies aan je verzekeringsmakelaar.
 

Laat je brandverzekering uitbreiden met een diefstalverzekering voor extra financiële bescherming.

Het is al erg genoeg dat dieven schade aan je woning toebrengen, laat staan dat ze waardevolle spullen stelen. Als je geen diefstalverzekering afsluit, sta je zelf in voor de financiële gevolgen.

Contact

Niet enkel voor diefstal in je woning

Met de meeste diefstalverzekeringen ben je niet alleen financieel beschermd tegen diefstal uit je woning, maar ook uit een zaal die je bijvoorbeeld huurt, een studentenkot, een gehuurde garage of zelfs bij een overval op straat. Laat niets aan het toeval over en zorg ervoor dat je niet zelf moet opdraaien voor de financiële gevolgen van diefstal. Heb je waardevolle spullen in huis, zoals juwelen? Laat dit in je polis opnemen, zodat je een hogere vergoeding krijgt in geval van diefstal. Wist je trouwens dat je een korting op je premie kunt krijgen als je spontaan een alarminstallatie of inbraakwerende deur laat installeren? Je moet het alarm dan uiteraard wel telkens gebruiken wanneer je je woning verlaat.
 

Wat moet je doen bij inbraak?

Voordat we een antwoord geven op wat je moet doen in geval van een inbraak, is het misschien ook goed om een aantal preventieve acties te ondernemen. Het is bijzonder interessant om op voorhand zoveel mogelijk bewijzen van je eigendommen te verzamelen. Neem foto’s van juwelen, scan je aankoopfacturen in, hou handleidingen bij … Bundel alles digitaal op een usb-stick die je buiten je woning ergens bewaart, bijvoorbeeld bij je ouders.

In geval van diefstal bel je best onmiddellijk de politie. Geef hen een gedetailleerde lijst van de gestolen voorwerpen. Iets vergeten? Vraag de politie dan een extra proces-verbaal op te maken. Doe vervolgens aangifte van de diefstal bij je verzekeringsmakelaar en bezorg hen het nummer van het pv. Een expert van de verzekering komt in de meeste gevallen langs om zoveel mogelijk bewijzen van diefstal te verzamelen. Ben je radeloos nadat je diefstal in je woning hebt vastgesteld? Bel je makelaar, die helpt je zo snel mogelijk verder.
 

Diefstal? Wees de dieven voor en laat je inboedel verzekeren.

Een diefstalverzekering beschermt een bepaald bedrag die je aan je inboedel toewijst. In geval van inbraak en diefstal kan je dat kapitaal van je verzekeringsmakelaar verkrijgen om de financiële gevolgen van de diefstal zoveel mogelijk te beperken.

Contact