Bescherm jezelf tegen schade aan je gloednieuwe auto

Geïnvesteerd in een nieuwe of tweedehands auto? Denk dan zeker na over een omniumverzekering, zodat je beschermd bent tegen schade door diefstal, vandalisme of een ongeval.

Ontvang een offerte

Een omniumverzekering is geen verplichting, maar wel een aanrader

Terwijl de BA Motorrijtuigen een wettelijk verplichte verzekering is, is een omniumverzekering dat niet. Toch kiezen veel mensen voor een mini of een full omnium, zodat ze in zekere mate of volledig gedekt zijn tegen schade. Bij een mini of kleine omnium ben je beschermd tegen schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren. Een full of grote omnium dekt dan weer alles wat de mini omnium ook dekt, maar daarbovenop ben je ook verzekerd voor schade door eigen schuld!

Een full of mini omnium bespaart je heel wat kopzorgen.

Een (bijna) nieuwe auto? Dan bezorgt het kleinste krasje je wellicht al slapeloze nachten. Bescherm jezelf tegen de financiële gevolgen van schade aan je wagen, ook als je die zelf hebt veroorzaakt.

Contact

Hoe weet ik welke omnium ik moet nemen?

Niet elke auto heeft nood aan een full omnium. Soms weegt de dekking van een full omnium niet op tegen de waarde die een iets oudere auto nog heeft, want een full omnium heeft natuurlijk ook een prijskaartje. Doorgaans wordt aangeraden om een grote omnium af te sluiten voor auto’s die tot en met vier jaar oud zijn. Dan is je wagen immers nog redelijk veel waard. Wanneer je auto ouder dan vier jaar wordt, kan je altijd nog overstappen op een kleine omnium.

Wanneer komt de omniumverzekering niet tussen?

“Ik ben toch omnium verzekerd?” is een uitspraak die vaak te snel wordt gedaan. Hou er rekening mee dat de omniumverzekering niet altijd zal tussenkomen, ook al gaat het over schade die normaal gezien wel door deze verzekering wordt gedekt. Zo kan je je verzekeraar niet aanspreken voor schade die je zelf hebt veroorzaakt terwijl je meer dan 1,5 promille alcohol in je bloed had of terwijl je de wagen onwettig aan het besturen was. Hetzelfde geldt voor schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt of die werd berokkend doordat je de wagen niet slotvast op een openbare weg of publiek toegankelijke plaats hebt achtergelaten.

 

Wil je weten voor welk bedrag de omniumverzekering tussenkomt? Vraag raad aan je makelaar.

Een omniumverzekering, mini of full, komt tussen bij schade door diefstal, vandalisme of een ongeval. Je verzekeringsmakelaar kan je advies geven over het te verzekeren bedrag en de te betalen premies.

Contact